Kuchyňské nádobí s keramickým povrchem a bez něj – v čem je rozdíl?

Při výběru nových pánví a pečicích misek se vše odvíjí od toho, které kuchyňské nádobí nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Pokud si nejste jistí, podívejte se na seznam výhod a nevýhod pánví s povrchovou úpravou a bez ní. 

Kuchyňské nádobí s keramickým povrchem a bez něj – v čem je rozdíl?

Při výběru nových pánví a pečicích misek se vše odvíjí od toho, které kuchyňské nádobí nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Pokud si nejste jistí, podívejte se na seznam výhod a nevýhod pánví s povrchovou úpravou a bez ní. 

Coated pans

Výhody

  • Snadné používání a údržba
  • Ideální pro přilnavé pokrmy a přísady, např. vejce a krémové omáčky
  • K vaření se vyžaduje jen malé až téměř žádné množství oleje nebo másla

Nevýhody

  • Vysoké teploty mohou poškodit povrch
  • Pánve s povrchovou úpravou PTFE se po opotřebení musí vyměnit

Bonusový tip: chcete-li prodloužit životnost pánve s povrchovou úpravou, používejte pouze silikonové, plastové a dřevěné kuchyňské pomůcky.

All Steel

Uncoated pans

Výhody

  • Extrémní tepelná odolnost
  • Vysoce odolné; při správné údržbě vydrží navždy
  • Snadné používání a údržba
  • Obzvláště dobré k opečení pokrmu dozlatova
  • U pánví bez povrchové úpravy lze používat kuchyňských potřeby všech materiálů, včetně kovových kuchyňských potřeb; škrábance neovlivní výkon pánve

Nevýhody

  • U pánví bez povrchové úpravy se mohou v průběhu času objevit estetické skvrny, charakteristické pro nerezovou ocel
  • Při vaření na pánvích bez povrchové úpravy se doporučuje vždy použít olej nebo máslo, aby se snížila přilnavost

Věděli jste to? Ve srovnání s pánvemi s povrchovou úpravou, pánve bez povrchové úpravy účinněji opečou jídlo dozlatova při nižších teplotách, což šetří energii.

All Steel pure