Kuchyňské nádobí s keramickým povrchem a bez něj – v čem je rozdíl?
Při výběru nových pánví a pečicích misek se vše odvíjí od toho, které kuchyňské nádobí nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Pokud si nejste jistí, podívejte se na seznam výhod a nevýhod pánví s povrchovou úpravou a bez ní.
Kuchyňské nádobí s keramickým povrchem a bez něj – v čem je rozdíl?
Při výběru nových pánví a pečicích misek se vše odvíjí od toho, které kuchyňské nádobí nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Pokud si nejste jistí, podívejte se na seznam výhod a nevýhod pánví s povrchovou úpravou a bez ní.
Coated pans
Výhody
- Snadné používání a údržba
- Ideální pro přilnavé pokrmy a přísady, např. vejce a krémové omáčky
- K vaření se vyžaduje jen malé až téměř žádné množství oleje nebo másla
Nevýhody
- Vysoké teploty mohou poškodit povrch
- Pánve s povrchovou úpravou PTFE se po opotřebení musí vyměnit
Bonusový tip: chcete-li prodloužit životnost pánve s povrchovou úpravou, používejte pouze silikonové, plastové a dřevěné kuchyňské pomůcky.
Uncoated pans
Výhody
- Extrémní tepelná odolnost
- Vysoce odolné; při správné údržbě vydrží navždy
- Snadné používání a údržba
- Obzvláště dobré k opečení pokrmu dozlatova
- U pánví bez povrchové úpravy lze používat kuchyňských potřeby všech materiálů, včetně kovových kuchyňských potřeb; škrábance neovlivní výkon pánve
Nevýhody
- U pánví bez povrchové úpravy se mohou v průběhu času objevit estetické skvrny, charakteristické pro nerezovou ocel
- Při vaření na pánvích bez povrchové úpravy se doporučuje vždy použít olej nebo máslo, aby se snížila přilnavost
Věděli jste to? Ve srovnání s pánvemi s povrchovou úpravou, pánve bez povrchové úpravy účinněji opečou jídlo dozlatova při nižších teplotách, což šetří energii.