Jak používat pánve z nerezové oceli – často kladené otázky
Jak používat pánve z nerezové oceli – často kladené otázky
Proč bych měl/a zvolit pánve All Steel?
- All Steel je řada vysoce kvalitního kuchyňského nádobí pro každodenní použití. Pokud dáváte přednost vaření na pánvích z nerezové oceli, a přesto máte rádi nepřilnavost, kuchyňské produkty All Steel jsou určené pro vás.
- Pánve All Steel, ve srovnání s většinou pánví s povrchovou úpravou PTFE na trhu, odolávají vysokým teplotám. Pánve z nerezové oceli All Steel jsou také bezpečné a snadné k použití a údržbě.
Co je to povrchová úprava Ceratec° a jak funguje?
- Ceratec° je keramická povrchová úprava 100% bez obsahu plastů, která poskytuje vynikající nepřilnavé vlastnosti.
- Je obzvláště vhodná na smažení a opečení masa dozlatova.
- Přestože se povrch Ceratec° může opotřebovat rychleji než většina povrchů PTFE, pánev z nerezové oceli All Steel lze bezpečně používat i poté, co ztratila některé nepřilnavé vlastnosti
Jak používat pánve z nerezové oceli bez povrchové úpravy
- Pánev bez povrchové úpravy před každým použitím důkladně namastěte, ale až poté, co se zahřeje.
- Přidejte na pánev větší množství oleje na vaření nebo másla. Počkejte, až máslo začne pěnit, a stáhněte teplotu.
- Pánev bez povrchové úpravy je ideální na opékání pokrmů dozlatova při vyšších teplotách, čímž získá pokrm křupavou krustu. Ale nepřehánějte to, snížení teploty předchází přilepení jídla k pánvi.
- Pánve z nerezové oceli bez povrchové úpravy navíc efektivněji opékají pokrmy při nižších teplotách, díky čemuž jsou energeticky úspornější.
- Pánve z nerezové oceli bez povrchové úpravy mají v kuchyni navíc mnoho využití. Mezi ně patří flambování, stir frying a příprava mnoha druhů omáček.
- Rukojeť pánve se může zahřát. Ujistěte se, že máte po ruce pár chňapek na ochranu rukou při vaření na pánvi bez povrchové úpravy.
- Před mytím nechte pánev vychladnout.
- Pánev můžete také vložit do trouby, kde odolá teplotám až do 270 °C.
- Vhodná pro všechny typy sporáků, včetně indukčních varných desek.
Bonusový tip: potraviny bohaté na bílkoviny, jako je tofu, bílé ryby nebo vejce, jsou obzvláště náchylné k přichytávání na pánev bez povrchové úpravy, takže vždy používejte dostatečné množství oleje na vaření nebo másla. Také se snažte nemíchat nebo otáčet pokrm příliš brzy. To platí především pro kuřecí prsa.
Proč bych měl/a zvolit pánve All Steel pure?
- Pánve All Steel pure jsou perfektní pro ty, kteří hledají odolné kuchyňské nádobí s dlouhou životností. Se správným zacházením a údržbou vydrží pánve bez povrchové úpravy celý život.
- Pánve All Steel pure pans jsou vhodné pro mnoho účelů v kuchyni, od opékání až po flambování. Díky odolnosti vůči vysokým teplotám jsou pánve All Steel pure extrémně odolné.
- Pánve bez povrchové úpravy je také skvělá a ideální například na přípravu rajčatových omáček. Pánve All Steel pure však nedoporučujeme používat na mléčné nebo smetanové omáčky kvůli jejich přilnavosti.
Proč je nerezová ocel odolný materiál?
- Pánve All Steel pure jsou vyrobeny z prvotřídní nerezové oceli 18/10; třívrstvé dno a silné hliníkové jádro zvyšují energetickou účinnost pánví.
- Nerezovou ocel lze neustále recyklovat. Naše pánve s i bez povrchové úpravy jsou vyrobeny z 90 % z recyklované prvotřídní nerezové oceli.
- Díky své odolnosti prodlužuje nerezová ocel životnost kuchyňského nádobí.
Musím u pánve bez povrchové úpravy použít kuchyňský olej nebo máslo?
- Abyste dosáhli optimálních výsledků, doporučujeme při vaření na pánvích bez povrchové úpravy používat velké množství oleje nebo másla. Naše pánve All Steel pure mají unikátně tvarovaný povrch, který pomáhá rovnoměrně rozložit olej na vaření nebo máslo. Jak se vyhnout nepříjemnostem při vaření!
Jak správně rozpálit pánev z nerezové oceli bez povrchové úpravy?
- Nejprve nechte pánev bez povrchové úpravy zahřát. Pokud přidáte olej nebo máslo na pánev příliš brzy nebo až na rozpálenou pánev, pokrm se přilepí.
- Takto můžete poznat, zda je pánev dostatečně teplá: přidejte na pánev pár kapek vody. Až se voda odpaří, přidejte další. Teplota je perfektní, když se kapičky vody před vypařením kutálejí po povrchu pánve. V tom okamžiku odstraňte zbytek vody a přidejte olej na vaření.